Wat is Kwaliteitsscore

Kwaliteitsscore is een nummer dat is aangewezen aan ieder zoekwoord in uw Adwords campagne van 1 (de laagste haalbare score) tot 10 (de hoogste haalbare score). Deze score is een exacte aanduiding van de kwaliteit van uw zoekwoord gekoppeld aan diverse kenmerken in Adwords. De hoogte van deze score word berekend aan de hand van de CPC, kwaliteit van de landingpagina en de kwaliteit en relevantie van de advertentie zelf. Ieder zoekwoord in Adwords heeft een eigen kwaliteitsscore en kan dus door u verbeterd worden.

Waar vind u de Kwaliteitsscore

Zodra u bent ingelogd in uw adwords account moet u naar het tabblad zoekwoorden gaan. U kunt op een aantal manieren de kwaliteitsscore bekijken van uw zoekwoorden.

1. De kwaliteitsscore bekijken onder het tabblad "Status".

● Klik op het tabblad "campagnes" bovenaan de pagina

● Klik op het tabblad "zoekwoorden"

● Onder het tabblad "Status" ziet u voor elk zoekwoord een tekstballon, als u met de muiscursor over deze tekstballon beweegt opent zich een venster waar u de kwaliteitsscore kunt bekijken.2. De kolom Kw.score in te schakelen.

● Klik op het tabblad "campagnes" bovenaan de pagina

● Klik op het tabblad "zoekwoorden"

● Klik op "Kolommen", vervolgens "Kolommen Aanpassen", vervolgens klikt up op "toevoegen" achter de tekst Kw.score.

● Nu zult u in het tabblad "zoekwoorden" helemaal rechts het tablad "Kw.Score" zien met daar onder de scores van 1 tot 10